НАСА оповести, че е открита регистрацията за медиите, които ще наблюдават

...
НАСА оповести, че е открита регистрацията за медиите, които ще наблюдават
Коментари Харесай

Космическият кораб Старлайнър ще бъде прикачен към ракета Атлас 5 и превозен към стартовия комплекс в средата на ноември

НАСА оповести, че е открита регистрацията за медиите, които ще следят идващия стадий от реализацията на програмата за комерсиални транспорти на астронавти към Международната галактическа станция. В средата на месец ноември корабът на Боинг “Старлайнър ” ще бъде прикачен към ракетата-носител “Атлас 5 ”, а по-късно превозен към стартовия комплекс.

Напомням на читателите, че този полет ще бъде извършен на 17-ти декември. Понеже това ще е към момента тестова задача, на този “Старлайнър ” няма да летят хора. Корабът ще би трябвало да показва способността си да пътува и да се скачва с МКС, както и да се завръща на Земята.

Напомням на читателите, че корабът “Крю Драгън ” на конкурентната компания СпейсЕкс извърши сходна задача при започване на март. 

Преди декемврийския полет на “Старлайнър ”, ще има още един полет за кораба – той ще бъде извършен на 4-ти ноември, когато ще бъдат тествани системите за спешно избавяне. Отново през ноември СпейсЕкс ще организира свое лично полетно тестване на спешните системи на кораба “Крю Драгън ”.

Предстоят ни няколко в действителност натоварени седмици. Пилотираната галактическа стратегия на НАСА е в развой на обновяване! 

На фрагмента: техниците прикачват командния модул на “Старлайнър ” към неговия сервизен модул. Изгледайте цялото видео на този линк. Photo credit: Boeing Space

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР